pedagogerian

Processutbildning

Dialoger med Reggio Emilias pedagogiska filosofi – från ställningstaganden och grundläggande värden till pedagogisk praktik

  • Tid: Fem heldagar aug 2023-jun 2024
  • Plats: Pedagogerian, Kyrkbrog 5B, Piteå
  • Målgrupp: Rektorer inom förskolan. Personer med uppdrag såsom pedagogista, ateljerista, utvecklingsledare, specialpedagog eller liknande är också välkomna om även rektor deltar.

    Anmälan görs via formuläret längst ner på denna sida eller till någon av följande mailadresser: mail@pedagogerian.se eller info@martinalundstrom.se
  • Pris: 6500:-/pers (= 1300:-/tillfälle) exkl moms

    Fika förmiddag och eftermiddag ingår. Eventuellt kommer det gå att köpa till lunch. Mer info om det kommer efter anmälan.

    Anmälan är bindande. Vid avbokning 4 veckor innan utbildningsstart debiteras 100 procent av utbildningsavgiften. Vid sjukdom/förhinder går det dock bra att överlåta platsen till annan person på samma arbetsplats/enhet.

Projekt, kompetenta barn, pedagogisk dokumentation och ateljéer. Ofta efterfrågas och uttrycks inspiration från Reggio Emilias pedagogiska filosofi i den pedagogiska praktiken men förankringen i värden och ställningstaganden glöms bort. I den här utbildningen fördjupar vi oss i var Reggio Emilias pedagogiska filosofi har sin grund och sitt ursprung, varför den nådde Sverige och vad som gör den relevant inom svensk förskola idag och i framtiden. Deltagarna kommer få möjlighet att gå i dialog med filosofin utifrån sina nuvarande sammanhang för att hitta kopplingar och förutsättningar för att utveckla en unik pedagogisk identitet för sin förskoleorganisation förankrad i Reggio Emilias pedagogiska filosofi.

Mellan utbildningstillfällena kommer deltagarna ha uppgifter baserade på praktik och litteratur. Vid utbildningstillfällena kommer vi röra oss mellan dialoger genom föreläsningar, dokumentationer, estetiska uttryckssätt och reflektioner.

Kursledare: Martina Lundström

 

 

OBS! Pedagogerian förbehåller sig rätten att ställa in utbildningen om deltagarantalet blir för lågt. Om så är fallet återbetalas hela kursavgiften, om den har debiterats. Pedagogerian förbehåller sig också rätten att ställa in enstaka utbildningstillfällen alternativt göra dem digitala om kursledaren blir sjuk eller får förhinder. Om så är fallet återbetalas delar av kursavgiften, om den har debiterats.

 

Fler kurser